2013. június 9., vasárnap

Cukormentes eperlekvár

Az első eperlekvárom :)
Nekem nagyon tetszik, igazi eperíze lett, nem az a túlcukrozott valami, amiket eperlekvár néven szoktak árulni.
A recept:
3 kiló eper
2 csomag 3:1 dzsemfix
25 ml édesítőszer (Ezerédest használtam)
A dzsemfixnek köszönhetően nem kell órákig főzni, így megmarad a vitamin tartalma. Aki szereti jobban édesen, az tehet bele még édesítőt, íny enyhén édes, de inkább savanyú lett.
A készítése a szokásos: epret megmosni, kicsumázni, összeturmixolni, majd bele a dzsemfix.
Feltenni főni állandó keverés mellett, ha már felforrt, akkor édesítőt belerakni, és 5 percig rotyogtatni. Üvegekbe tenni, és dunsztolni.
Legalább ez biztosan csak eperből van, és nincs benne mesterséges színezék.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

szösszenet

  a diabetes csodája hogy van az hogy hogyan kéne műkődni orvosilag, meg van az ember saját teste, aki nem olvasta az orvosi könyvet